Det er Lofoten Biomarine AS som skal bygge fabrikken på Værøy. Der skal avskjær, fiskehoder, rygg og -innvoller fra omkringliggende fiskebruk forvandles til foskeolje og proteinprodukter.
– Dette er vår største kontrakt innen tankproduksjon noensinne. Vi er både stolte og takknemlige for at Lofoten Biomarine valgte å satse på våre løsninger til anlegget, sier salgssjef Helge Kvamme i Entec Brimer.

Fire av tankene skal være på 1.000 kubikkmeter, og skal kunne brukes til oppbevaring av fiskeolje. De øvrige åtte tankene er på 3.200 kubikkmeter hver og skal benyttes til kvernet og konservert fiskeavfall. Hele tankparken skal plasseres i en fangdam for å unngå tap av råstoff ved eventuelle ulykker. Fabrikken på Værøy skal kunne motta store mengder råstoff årlig for produksjon av fiskeprotein og fiskeolje. I planene inngår også en test- og utviklingsproduksjon for tang og tare.

– Dette er en nyskapende fabrikk som skal produsere marine proteiner på en klimanøytral måte. I den løpende dialogen vi har hatt med kunden, har vi sett hvordan de har lagt vekt på kvalitet og kompetanse i alle ledd. Vi oppfatter det som et kvalitetsstempel på våre produkter og løsninger at Lofoten Biomarine valgte Entec Brimer AS som leverandør, sier Kvamme.

Entec Brimer AS er en del av Entec-konsernet med base i Ulsteinvik. Selskapet har produsert tanker på fabrikken på Kvamsøya på Sunnmøre i snart 50 år, og nylig ble det kjent at Entec også overtar fabrikker som produserer komposittelementer i Baltikum.

– Dette er et strategisk oppkjøp som gjør at vi vil være i stand til å konkurrere om enda større prosjekter enn det på Værøy i fremtida, sier konsernsjef Håvard Haanes i Entec.

På bildet f.v.: Tore-Jakob Reite, Entec Brimer og Jon Vestengen, Lofoten Biomarine AS

Se hva Helge Kvamme og Tore-Jakob Reite har å si om prosjektet på Værøy.