Med den nye trålmottaksløsningen kan fartøyet ta fangsten inn i fartøyet uten at den går via dekk.

Kontrakten til EcoFive-prosjektet omfatter 40 elektriske vinsjer, A-ramme og dekkskraner. I tillegg kommer logistikkløsningen med sideport og heis, helt ny trålmottaksløsning, automasjon og ulike kontrollsystemer. Alt er designet, produsert og levert fra Entec Evotec sin fabrikk i Ulsteinvik.

– Fiskeri er et av våre største satsningsområder og vi har lykkes godt den siste tiden med flere nye kontrakter, sier salgssjef Håkon Woldsund i Entec Evotec.

Nyskapning

EcoFive er Bluewild sin nye storsatsning, der man spesielt har vært opptatt av løsningene ved mottak av fangst. Fartøyet skal kunne tråle med en til fire trålposer og vil kunne ta imot all fisken under vannlinjen. Det gir mindre klem-fare og stress på fisken ved mottak.

– Den patenterte løsningen (Reception and Trawl Handling Solutions™ Ulstein Design & Solutions) på dette er en nyskapning. Den er basert på en idé fra kunden og utviklet i tett dialog med kunden og skipsdesignere. Vi mener løsningen også kan ha potensiale innen pelagisk fiskeri og akvakultur, sier Woldsund.

MultiSoft

Evotec leverer også den moderne trålvinsjen, MultiSoft med SRPM motorer og omformere. I tillegg til utsøkte dynamiske egenskaper og markedets høyeste virkningsgrad, gir Evotec MultiSoft store besparelser på vekt og plassbehov.

Bedre arbeidsforhold

Daglig leder Tore Roaldsnes i Bluewild er svært fornøyd med både løsningen og samarbeidet som har ført frem til den.

– Entec Evotecs løsning er effektiv, samtidig som den gir bedre og tryggere arbeidsforhold for fiskerne. Så dette er bra både for fiske og mannskap, sier Roaldsnes.

– Denne næringen har vært moden for endringer som også gir økt fiskevelferd og dette har vi nå fått til, understreker han.

Tøff konkurranse

Entec Evotec vant oppdraget i tøff konkurrase med flere store norske og internasjonale aktører.

– Vi er veldig stolte over dette, som viser at vårt fagmiljø i Ulsteinvik er blant de aller fremste på feltet, sier Woldsund.

Leveransen til fartøyet «EcoFive» skal skje i løpet av første halvår 2023.