Jarle Berg skal ut å seile fra høsten 2023 og er under bygging hos Larsnes Mek. Verksted AS med Skipskompetanse design. Rederiet er også involvert i landanlegget Brødrene Berg med foredling på Værøy. Fokus på fiskekvalitet og minimiere miljøavtrykk har vært viktig ved valg av løsninger.

Evotec leverer vinsjer produsert i Norge med moderne drivlinje, Evotec MultiSoft med PM motorer og omformere. I tillegg til utsøkte dynamiske egenskaper og markedets høyeste virkningsgrad, gir Evotec MultiSoft store besparelser på vekt og plassbehov. «Vårt mål er å gjøre kunden mer effektiv i sin operasjon.»

Fartøyet «Jarle Berg» er et prosjekt som involverer det norske clusteret innen Fiskeri, der bestillingen kommer fra reder i Værøy, designet er gjort av Skipskompetanse i Måløy, vinsjesystemet fra Evotec i Ulsteinvik, og fartøyet skal bygges hos Larsnes!

«Vi ønsker det beste av det beste, og derfor velger vi Norsk kvalitet på vårt nye fartøy», sier Trond Berg. I generasjoner har vi drever fiskeri fra vår lokasjon i Lofoten, og vi vet hva vi vil ha og hvordan det skal opereres. Vi har hatt en veldig god dialog med både skipsdesigner, verft og ikke minst leverandøreer, dette er nøkkelen til en operasjonell suksess», sier Berg.

Evotec har i løpet av det siste året inngått en rekke kontrakter innen fiskeri segmentet, og vi er stolte over at også Trond og Børre Berg, i Jarle Bergs Sønner AS, har valgt Evotec som levearandør sier Håkon Woldsund, salgssjef Fiskeri for Evotec.

«ENTEC er et vekstselskap som legger vekt på å utvikle effektiver løsninger for kunden basert på bærekraftig teknologi, og hvor vann, enten det er ferskt eller salt, er en fellesnevner for alt det selskapene i Entec Group arbeider med.»