Skroget til nye «Polarbris» bygges for tiden hos danske Karstensen Shipyard og skal leveres i august 2023. Leveransen fra Evotec omfatter alle vinsjer for tråling, snurrevad og fortøyning på det 43,5 meter lange fartøyet. I leveransen inngår også Evotec MultiSoft Flyshoot som bidrar til en mykere og mer kontrollert setting under krevende forhold.

– Våre kompakte løsninger med lav vekt gjør det mulig å få plass til mye utstyr på denne typen fartøy. I en tid der energisparing, miljø- og klimahensyn veier tungt i valg av leverandører klarte vi å innfri på kundens forventninger, sier Håkon Woldsund, salgssjef i Evotec.

Polarbris AS er eid av Atlantic Seafish AS, som er veletablert i norsk fiskerinæring. I valget av design, verft og leverandører, har Kjell Gunnar Hoddevik i Atlantic understreket at man har planlagt ut fra prinsippet om minimal miljøpåvirkning.

Evotec sin satsning på bærekraftig teknologi og effektive håndteringsløsninger for fiskeflåten har gitt gode resultater. Nylig har Evotec levert komplette vinsjepakker til de danske fartøyene «Gitte Henning» og «Myggenes». I tillegg har selskapet to pakker under levering til de norske fartøyene «Nye Liafjord» og «Asjørn Selsbane», sier Jogeir Romestrand, CEO i Evotec.

Evotec er et av selskapene i Entec Group, med base i Ulsteinvik. Sammen med søsterselskapet Brimer ServiTech har Evotec det siste året opplevd sterk vekst i omsetning, noe konsernsjef Håvard Haanes er svært nøgd med.

– Vann, enten det er ferskt eller salt, er fellesnevneren for all virksomhet i Entec Group. I tett samarbeid med kunder utvikler vi løsninger som både sparer miljøet og som er lønnsomme for kundene. Denne kontrakten er et nytt eksempel på at Evotec leverer markedets mest plass- og vekteffetktive elektriske utstyr, noe som også bidrar til bedre arbeidsforhold for alle om bord, avslutter Haanes.