Alle tre skal bygges på KarstensenSkibsværft i Danmark. To av dem blir Evotecs første leveranser til Færøyene,
som er et spennende og voksende marked. Det tredje fartøyet er M/S «Herøyhav», eid av Herøyhav i Fosnavåg, med leveranse i midten av 2024.

Karstensen Skibsværft har tidligere kontrahert flere fartøy med Evotec-løsninger, og med disse siste trekontraktene er de for tiden Evotecs største kunde innen fiskerisegmentet.

Leveransen fra Evotec omfatter alle vinsjer for tråling, snurping og fortøyning på fartøyene. I leveransen inngår også den svært robuste Evotec MultiSoft Trawl som bidrar til redusert klimagassutslipp og gir god dynamikk.

– Våre kompakte løsninger med lav vekt bidrar til bedre dekksplass og redusert drivstofforbruk. I en tid der energisparing, miljø- og klimahensyn veier tungt i valg av leverandører klarte vi å innfri på kundens forventninger, sier Håkon Woldsund, salgssjef i Evotec.

Herøyhav, Finnur Fridi og Høgaberg

«Herøyhav» har bestilt en 75meter Snurper/Tråler, og utstyret til denne skal leveres i starten av 2024, mens den 88 meter lange «Finnur Friði» er bestilt av det færøyske rederiet P/F Varðin. Kontrakten ble signert 17. mai, og rederiet er veletablert i det færøyske marked med fire pelagiske fartøy. Bestiller av fartøyet «Høgaberg», som blir lik «Finnur Fridi», er rederiet Framherji.

– Vi har satt pris på Evotec sin vilje til å tilpasse løsningene til våre behov. I kombinasjon med markedets mest moderne motorløsning og robuste frekvensomformere, gjorde dette at vi valgte Evotec som vår leverandør til nybygget, sier Hardi Hansen i Varðin.

Evotec sin satsing

Evotec sin satsning på bærekraftig teknologi og effektive håndteringsløsninger for fiskeflåten har gitt gode resultater. Nylig har Evotec levert komplette vinsjepakker til de fire fartøyene «Gitte Henning», «Myggenes», «Liafjord» og «Stødig». I tillegg har Evotec sikret kontrakter for 130 MNOK i dette markedssegmentet siden nyttår.

Evotec er et av selskapene i Entec Group, med base i Ulsteinvik. Sammen med søsterselskapene Brimer Servitech og Norpartners har Evotec det siste året opplevd sterk vekst i omsetning.

– Vann, enten det er ferskt eller salt, er fellesnevneren for all virksomhet i Entec Group. I tett samarbeid med kunder utvikler vi løsninger som både sparer miljøet og som er lønnsomme for kundene. Denne kontrakten er et nytt eksempel på at Evotec leverer markedets mest plass- og vekteffektive elektriske utstyr, noe som også bidrar til bedre arbeidsforhold for alle om bord, sier konsernsjef Håvard Haanes i Entec Group.


Fra venstre: Kent Damgaard (Karstensen Skibsværft), Kurt Nesje (Evotec), Hallur Petersen, Høgni Hansen, Øssur Hentze, Jógvan Ingvar Olsen, Svenning Hansen, Arnfinn Olsen (alle fra Framherji) og Håkon Woldsund (Evotec). Bilde til høyre: M/S Høgaberg. 


Evotec AS deltok på «Atlantic Fair” på Færøyene 17. mai, og her er både sluttkunde og verft representert. Fra venstre: Kurt Erik Nesje (Evotec), Kent Damgaard (Karstensen Skibsværft), Simon Pauli Jacobsen, Andri Hansen, og Hardi Hansen (alle fra rederiet Varðin), Knud Karstensen (Karstensen Skibsværft) og Håkon Woldsund (Evotec). Bilde til høyre: M/S Finnur Fridi 


M/S Herøyhav